9 Nisan 2011 Cumartesi

BEN ERKEK OLSAM



   Ben erkek olsam; günde üç kere dişlerimi fırçalar, tırnaklarımı her gün muhakkak temizler, sabahları duş almadan evden çıkmazdım. Parfüm olarak kesinlikle Million’u tercih eder, daima koyu renk kıyafetler giyerdim.  Her ayna gördüğümde gözümde bir şey var mı diye mutlaka bakardım. Yemek yeme adabını iyi öğrenir, iğrenç pozlar verip hatunu kendimden tiksindirmezdim.

  Ben erkek olsam; kimsenin arkasından konuşmaz, kimsenin karısına kızına laf etmez, yollu kızlarla uğraşmazdım. Ne çok gülen yavşak tiplerden ne de asık suratlı maço çakması ağacanlardan olurdum. Yerine ve zamanına göre davranmaya özen gösterirdim. Futbolu ve sporu seviyor olsam bile hatunum yanımdayken veya etrafımdayken bu konu hakkında konuşmazdım. Zıt fikirlerde dahi olsak düşüncelerine saygı duyar, daima gözlerinin içine bakarak onu dinlerdim.

   Ben erkek olsam; yanımda ağır başlı hatun isterdim. Yüzünü çok boyayan, dekoltenin sınırlarını zorlayan ve esmer tenine rağmen saçlarını Paris Hilton sarısına boyatan kızlarla takılmazdım.

  Ben erkek olsam; hesabı hatuna ödetmez, bizzat çaktırmadan ben öderdim, cüzdanımın kalınlığını değil, kafamın içindeki bilgilerin fazlalılığını ispat etmeye çalışırdım. O aradığı zaman meşgule atar saniyesine ben arardım. Hatunun ne içmek istediğini az çok tahmin eder o lavabodayken siparişi verirdim. Sebepli-sebepsiz ufak da olsa hediyeler alır, ona değer verdiğimi hissettirdim.

   Ben erkek olsam; annemle hatunumun arasındaki mesafeyi daima korur ve annemi bu konu hakkında sürekli uyarırdım. Kızlara çıkma teklifini damdan düşer gibi yapmaz, önce bir nabız yoklar sonra niyetimi dile getirirdim. Evlenmeye niyetim yoksa dahi bunu hatuna tatlı bir dille izah eder, yoluma bakardım. Kimseyi hayatından alıkoymazdım.

   Ben erkek olsam; hatunumla yolda gördüğüm küçük çocuğu sevme zırvalığını bırakır biraz gerçekçi davranırdım. Bir hatunun üstüne başka bir hatun düşünmez, yalan üstüne yalan söylemezdim. Hadi aldattım diyelim; bunu asla inkar etmez, kızın benden daha çok nefret etmesine izin vermezdim.

   Ben erkek olsam; sevgilimin kol çantasını taşımazdım (ne o öyle sanki gay olmaya heveslenir ama ülke şartlarından dolayı o duyguyu bastırır gibi). ‘Bana gel sana yemek yapayım!’ yalanı yerine ‘Gel bana yemek yap hatunum!’ derdim. Hem dürüst hem de onurlandırıcı bir davranış sergilerdim.
 
   Ben erkek olsam; 2 buluşmada bir aynı kıyafetleri giymez, sosyal paylaşım sitelerine yarı çıplak fotoğraflarımı koymazdım.

   Ve ben bayan olsam (ki zaten öyleyim); karşımda ‘Erkek gibi erkek’ isterdim. BÖYLE BİR ERKEK OLAMAZ MI? OLABİLİR! :)

2 yorum: